Bu Blog ve Web de Ara

24 Eylül 2010 Cuma

Motorsiklet kullanmaya başlarken...


Motorsiklet kullanmayı öğrenmek...

Birinci sırada yapmamız gereken, A2 Sürücü Belgesine sahip olmak için ehliyet kursuna yazılarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek olmalıdır. 2009 yılında aldığım A2 Sürücü Belgesi için toplamda 500 TL ye yakın bir miktar ödemiştim.

Gelelim esas konumuza;
Motorsiklet kullanmanın olmazsa olmaz kuralı korunma tedbirlerinin alınmasıdır. Kask, Mont, Eldiven, Pantalon, Bot ve Boyunluk gibi devamlı kullanılması gereken ekipmanlar özellikle yeni başlayanlar için hayati önem teşkil eder. Siz siz olun tüm tedbirleri almadan motorsiklet selesine oturmayın. Eğer kendi motorsikletiniz yoksa ve  hayatınızda hiç motorsiklet kullanmamışsanız size tavsiyem Honda Motorsiklet Eğitim Merkezi, BMW Rider Academy, Rahmi Barutçu gibi uzmanlara gidin, buralara ulaşamıyorsanız, hemen eş, dost, hısım, akraba ile bağlantıya geçerek size motorsiklet kullanmayı öğretecek birini bulun :).
Tabi öncelikle motorsiklet kullanmayı teorik olarak araştırmalısınız. Motordelisi, Motorsiklet.net, Motosikletforum gibi birçok siteden güvenli sürüş teknikleri ile ilgili bilgiler bularbilirsiniz.
Motorsiklet kullanmak üst seviyde el, ayak, göz ve beyin koordinasyonu, soğukkanlılık, aşırı dikkat, yüksek derecede özgüven ve cesaret ister. Bu özelliklerinizi devamlı olarak formda tutmak size kazasız bir motorsiklet kariyeri oluşturacaktır. Yeni başlayanlara şimdiden başarılar dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder