Bu Blog ve Web de Ara

26 Eylül 2010 Pazar

Motorsiklet Tipleri...


Amaca uygun motorsiklet...
Motorsiklet almadan önce onu hangi amaç ile kullanacağımıza karar vermemiz gerekir. Aşağıda listelen motorsiklet tipleri sizlere bu yönde fikir verecektir.





Motorsiklet tipleri..

1. Scooter
Scooter motorsikletler, şehir içi kullanımına uygun, vitessiz, kullanımı kolay, alt etekleri kapalı olduğu için bacakları rüzgar, yağmur, soğuk gibi etkenlerden koruyan ve az benzin tüketimiyle ekonomiktir. Yeni başlayanlar için uygun bir motorsiklettir.






2. Touring
Üreticiler tarafından uzunyol motorsikleti olarak dizayn edilmiştir. Genellikle şaftlıdır. 600 ile 2000 cc arasında değişen motor hacimlerine sahiptir. Elektronik donanımlıdır. Bagaj ve yan çantaları sayesinde rahat seyehat imkanı sunar. Yol tutuş ve performans açısından iyidir. Diğer tiplere göre daha ağırdır.


3. Racing
Hız için üretilen racing, 600 ile 1400 cc arasında değişen motor hacimlerine sahiptir. Profesyonel binicilik ister. Kullanımı zordur ve vücudu yorar. Fren performansı diğer tiplere göre yüksek olmasına rağmen ömürleri kısadır.
4. Enduro
Diğer tiplere göre yüksek sele ölçülerine sahiptir. Arazi ve asfalt kullanımı için uygundur. Fiyat ve bakım masrafları uygundur. Türkiye şartları için en uygun motorsiklet tipidir.
5. Chopper - Cruiser
Orta yaş ve üstünün tercihi olan bu motorsiklet tipi, diğerlerine nazaran daha ağırdır. Kullanımı rahattır. Pahalıdır. Büyük hacimlidir.





Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için Motordelisi, Motorsiklet.net, Motosikletforum gibi siteleri ziyaret edebilir,  Honda, Yamaha, BMW, Suziki gibi motorsiklet üreticilerinin sitelerini inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder