Bu Blog ve Web de Ara

4 Ekim 2010 Pazartesi

2010 Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu

SOFUOĞLU 2. KEZ MUTLU SONA ULAŞTI

Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu oldu.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı olan ve Fransa'da Paris'in kuzeyinde bulunan Magny Cors Pisti'nde koşulan yarışta Kenan Sofuoğlu 2. sırada yer almasına rağmen Dünya Şampiyonu olmayı başardı. 2007 yılında da aynı seride şampiyon olmayı başaran milli sporcumuz, pole pozisyonunda başladığı yarışta rakiplerinin durumuna bakmazsızın 6. olması yetecekti. Sezonu 263 puanla tamamlayan Sofuoğlu, bu sezon yapılan 13 yarışın 3'ünü kazanırken, 7'sinde 2. ve geride kalan 3'ünde 3. oldu ve tüm sezon podyuma çıkmayı başararak büyük başarı sergiledi. 252 puanda kalan Eugene Laverty ise son yarışı kazanmasına rağmen Milli sporcumuzun 11 puan gerisinde kalarak sezonu 2. sırada tamamladı. Laverty, bu sezon 8 kez kürsünün en üst sırasında yer almasına rağmen diğer yarışlardaki aldığı istikrarsız sonuçlar nedeniyle sıralamada geride kaldı. Sezonu 3. tamamlayan isim ise sakatlığı nedeniyle son 3 yarışta yer alamayan 168 puanlı İspanyol Joan Lascorz oldu. Fransa'daki yarışı 3. sırada tamamlayan Chaz Davies ise genel klasmanda 153 puanla dördüncü sırada kaldı.

Kenan Sofuoğlu, yarışın ardından boynunda Türk Bayrağı ile zafer turu atmasının ardından Osmanlı kavuğu giydi. Supersport'ta Ten Kate Honda takımı adına mücadele eden Kenan Sofuoğlu'nun 2011 sezonunda ise nerede yarışacağı henüz belli değil. Sofuoğlu, önümüzdeki sezon hangi klasmanda ve hangi takımla yarışacağına 1 ay içinde karar verecek.
Kaynak : http://www.dha.com.tr/n.php?n=2010-supersport-sampiyonu-kenan-sofuoglu-2010-10-04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder